Cooper Däck leverantör av däck till RallyX on Ice

Cooper Tire är officiell däckleverantör till RallyX on Ice 2019. Det är ett helt nytt däck framtaget speciellt för iskörning. Tävlingarna körs i Åre 18-23 Mars.

Med hjälp av sina erfarenheter från iskörning och skandinaviskt rallymästerskap har Cooper utvecklat ett dubbat is-rallycross-däck speciellt för serien.

Designat för att skapa mindre erosion på en frusen sjö har detta däck testats och optimerats på en speciellt konstruerad isbana nära polcirkeln. Det kommer att ge en mer konsekvent prestanda över tid,  och är mindre benäget att förlora dubbar under användningen. Däcket kommer att presenteras på Genèves internationella motorutställning (7-17 mars).

Ian Davies, Chief Operating Officer, RallyX on Ice, sa: “Vi har redan ett långt och framgångsrikt samarbetet med Cooper Däck genom RX2 och RallyX Nordic. Vi är därför glada att kunna presentera detta banbrytande och innovativa varumärke som vår avtalspartner.

“Med ett nytt format i år och tre spännande banor som alla är baserade runt Åre skidort – i kombination med några av de snabbaste och hungrigaste unga rallycrossförarna runt omkring – kan Cooper’s dubbade vinterdäck visa upp företagets kompetens för att utveckla förstklassiga produkter för alla förhållanden och varje typ av underlag. “

Löäs mer på: www.rallyx.se