Cooper Tires

Cooper Tires har avancerat till en åttondeplats bland världens största däcktillverkare. Till skillnad från de flesta andra i toppen, är Cooper fortfarande helt oberoende och privatägt. Företaget som grundades redan 1914 har av många amerikanska branschtidningar bedömts som ett av Amerikas mest välskötta företag. Något som grundar sig på den starkt uttalade kvalitetsfilosofin som genomsyrar allt från informationsmaterial till produkter.

Efter förvärvet av brittiska Avon Tyres 1997, har marknadsandelen ökat kraftigt även i Europa. Avons tävlingstraditioner och styrka inom specialdäck (för t.ex. Rolls Royce och Bentley) har naturligtvis varit draghjälp vid lanseringen av de nya däcken. Men den starkaste förklaringen till den snabba framgången ligger förstås i den höga kvaliteten, det träffsäkra programmet och inte minst den konkurrenskraftiga prisnivån.

Cooper fortsätter att investera i Europa. Mycket resurser läggs på utveckling av nya däck som möter upp europeiska krav. Kort sagt; Cooper och Avon bildar tillsammans idag ett mycket starkt och heltäckande däckprogram.